|
| Автор |
Съобщение |
|
Petur
|
Заглавие: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 26 Ное 2008, 11:01 |
|
|
|
Моля кажете някой ако знае нещо за най-добрите дезинфектанти. Всеки тръби, че бг фермите са мръсни и занемарени. Интересуват ме както за животните, така и за помещенията.
|
|
|
|
 |
|
DR_IAI
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 02 Дек 2008, 13:33 |
|
Регистриран на: 09 Юли 2008, 13:08 Мнения: 47 Местоположение: из села и паланки...
|
|
Съществуват много и различни дезинфектанти. за да се ползват при животни и в помещения те трябва да отговарят на изискванията на наредбите на МЗХ. Има списък на разрешените за употреба в животновъдните ферми и предприятията за преработка, препарати на уебсайта на МЗХ. Общо взето избора е мужду йодни и хлорни. Едните са по-евтини (хлорните). но много миришат. за сметка на това ефектът е траен и сигурен. Правил съм с тях дезинфекция на помещения - много ефективно. Йодните, пък ползвам за инвентара в контакт са фураж и мляко. дано това е достатъчно на първо време.
|
|
|
|
 |
|
vesi7
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 09 Яну 2009, 15:27 |
|
|
|
Използвам йоден разтвор при дезинфекция на виметата, а хлорни-за десинфекция на оборудването и на помещенията-стени, под.
|
|
|
|
 |
|
Petur
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 10 Яну 2009, 13:00 |
|
|
Интересува ме по-специално като марка от кой вид. И понеже сме подхванали някаква тема, как сте с отоплението в халетата? 
|
|
|
|
 |
|
vesi7
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 22 Яну 2009, 14:30 |
|
|
|
Ще проверя с какъв вид точно, но е концентрат, който разтварям. Колкото до отоплението, в обора при кравите е 12 градуса, не духа вече, след като покрихме покрива с фибран, но около Нова година беше все пак студено. Животните имат поилки до тях-правени са, не са заводско производство-като железни кофи, които се пълнят по тръби с вода-та водата при тях не замръзна, значи не е било чак толкова студено. Йодът го купувам от ветеринарна аптека, в прозрачна опаковка е, но наистина не помня как се казваше.Разтварям 1:3 с вода.
|
|
|
|
 |
|
Petur
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 23 Яну 2009, 09:49 |
|
|
Да де..., те повечето май са си концентрати.Аиде моля те провери каква марка е щом си доволна - ще съм ти много благодарен 
|
|
|
|
 |
|
vesi7
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 24 Яну 2009, 20:28 |
|
|
|
Препаратът е Йодофор и доколкото разбрах, може да се използва и интраутерно/дано съм се изразила правилно/ при ендометрити.Лично аз не съм го използвала за тази цел - използвах Йодаутер. Но и той беше силен концентрат или така ми се стори, та го поразредих и пак дразнеше кравата-бая попристъпваше горката от крак на крак. Какво е експертното мнение- добър ли е? Разбрах, че има Дезинфектант В, но не го виждам в тези аптеки, в които пазаруваме и не зная каква е цената му.
|
|
|
|
 |
|
Petur
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 27 Яну 2009, 14:53 |
|
|
vesi7 написа: Препаратът е Йодофор и доколкото разбрах, може да се използва и интраутерно/дано съм се изразила правилно/ при ендометрити.Лично аз не съм го използвала за тази цел - използвах Йодаутер. Но и той беше силен концентрат или така ми се стори, та го поразредих и пак дразнеше кравата-бая попристъпваше горката от крак на крак. Какво е експертното мнение- добър ли е? Разбрах, че има Дезинфектант В, но не го виждам в тези аптеки, в които пазаруваме и не зная каква е цената му. Йодофорът и Йодаутер - не са ли на една и съща основа??
|
|
|
|
 |
|
vesi7
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 02 Фев 2009, 08:01 |
|
|
|
Да, на една основа са и с еднакво предназначение по всяка вероятност.
|
|
|
|
 |
|
ada
|
Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ?? Публикувано на: 21 Фев 2010, 15:19 |
|
|
|
неви препоръчвам да ползвате йодофора за промивки получаватсе изгаряния на лигавицата.ползвайте готови препарати успех.
|
|
|
|
 |
|
|