Влез    
   forum.eastraholding.com
   ON-LINE КОНСУЛТАЦИИ - НИЕ МИСЛИМ ЗА ВАШЕТО УДОБСТВО. ЕАСТРА ФОРУМ
    Регистрация Въпроси/Отговори  •  Търсене    
Дата и час: 08 Сеп 2010, 07:43

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Правила на форума

Общи условия за ползване на форума:
1. Новите теми и постинги трябва да са в съответния отговарящ на съдържанието им подфорум. Темите, които не отговарят ще бъдат премествани в съответния подфорум или изтривани по преценка на модератора или администратора.
2. Гневни или оскърбителни постове не се толерират и ще бъдат премахвани. Забранява се пускането на теми, съдържащи жестокости (изображения, текст).
3. Потребителят няма право да публикува и разпространява неподходящи, обидни или незаконни материали или информация. Същите ще бъдат изтривани, а потребителят ще губи регистрацията си.
4. Потребители, които подклаждат спорове и насаждат неприязън към потребител или група потребители, ще бъдат предупреждавани и/или техните постинги ще бъдат изтривани. Същото правило важи и за потребители, които открито обиждат или изказват нецензурни изрази по отношение на потребител или администратор на форума.
5. Публикуването на картинки трябва да бъде съобразено с максимално допустимите размери и обеми. Максимално допустим размер на изображения в подписите:
ширина до 470 пиксела
височина до 200 пиксела
Разрешения текст към подписите е до 150 символа. Максимално допустим размер на картинките към подписите:
ширина до 160 пиксела
височина до 200 пиксела
6. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата. Заглавия от рода на: Спешно! Помощ! и т.н. няма да бъдат допускани и ще бъде изтривана цялата тема.
7. Забранени са публикуването и коментирането на еднотипни, масови, призивни, рекламни (на конкурентни продукти, събития или сайтове) съобщения. Потребителят се задължава да не използва сайта във връзка с проучвания, спам, рекламни или нежелани от другите потребители съобщения.
8. Не се допускат реклами и комерсиални обяви и теми. Забранено е и развиването на търговска дейност във форума! При съмнения за продажба на стоки от търговци, оказиони, както и при съмнения за развиване на търговска дейност от дадени потребители (изкупуване на стоки от едни потребители и препродаване на същите стоки на други потребители) - темите ще се изтриват и по преценка на модератора.
9. Не се допускат " спам”, "флууд” и "чат” (спам - оф-топици, рекламни съобщения и др.; флууд - заливане на форума и темите с безсмислени, едносрични и/или повтарящи се постинги; чат -  личен разговор между двама или повече потребители, некасаещ потребителите във форума) Всички подобни теми ще бъдат заключвани и/или личните разговори ще бъдат изтривани.
10. Забранена е регистрацията и активното използване на повече от един прякор от един и същи потребител.
11. Публикуването на теми и мнения, написани на латиница, е нежелателно. Пишете на кирилица!
Дори и да нямате инсталирана кирилица на компютъра си - има достатъчно варианти и програми за кирилизиране.
12. Теми, неотговарящи на насочеността и описанието на форума, ще бъдат изтривани по преценка на aдминистратора.
Администаторът си запазва правото да променя и премахва постинги по негова преценка. За меродавна се счита неговата преценка, а не тази на потребителите. Споренето с и/или обиждането на Администратор по повод предупреждение е недопустимо. Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени, трябва да се свържат с Администратора или с фирмата. Ако собственикът на сайта и форума счете, че потребителят е бил предупреден неуместно, предупреждението може да бъде отменено. Последното мнение има Администраторът. Собственикът на сайта има право да променя дизайна и променя, спира или добавя нови услуги без изрично предупреждение. Същият има право да използва и публикува постинги на потребителите от форума на друго място, като изрично споменава източника на информацията.

Логото, съдържанието и oстаналите елементи на сайта са изключителна собственост на „Еастра” ООД. Вие се задължавате да не копирате, модифицирате, публикувате, предавате, изнасяте, продавате каквато и да била информация, обект на авторско право.

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ДЕЗИНФЕКТАНТИ??
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2008, 11:01 

Моля кажете някой ако знае нещо за най-добрите дезинфектанти. Всеки тръби, че бг фермите са мръсни и занемарени. Интересуват ме както за животните, така и за помещенията.

Профил  
 Заглавие: Re: ДЕЗИНФЕКТАНТИ??
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2008, 13:33 
Аватар

Съществуват много и различни дезинфектанти. за да се ползват при животни и в помещения те трябва да отговарят на изискванията на наредбите на МЗХ. Има списък на разрешените за употреба в животновъдните ферми и предприятията за преработка, препарати на уебсайта на МЗХ.
Общо взето избора е мужду йодни и хлорни. Едните са по-евтини (хлорните). но много миришат. за сметка на това ефектът е траен и сигурен.
Правил съм с тях дезинфекция на помещения - много ефективно. Йодните, пък ползвам за инвентара в контакт са фураж и мляко.
дано това е достатъчно на първо време.

Профил  
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009, 15:27 

Използвам йоден разтвор при дезинфекция на виметата, а хлорни-за десинфекция на оборудването и на помещенията-стени, под.

Профил  
МнениеПубликувано на: 10 Яну 2009, 13:00 

Интересува ме по-специално като марка от кой вид.
И понеже сме подхванали някаква тема, как сте с отоплението в халетата? :)

Профил  
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009, 14:30 

Ще проверя с какъв вид точно, но е концентрат, който разтварям. Колкото до отоплението, в обора при кравите е 12 градуса, не духа вече, след като покрихме покрива с фибран, но около Нова година беше все пак студено. Животните имат поилки до тях-правени са, не са заводско производство-като железни кофи, които се пълнят по тръби с вода-та водата при тях не замръзна, значи не е било чак толкова студено.
Йодът го купувам от ветеринарна аптека, в прозрачна опаковка е, но наистина не помня как се казваше.Разтварям 1:3 с вода.

Профил  
МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009, 09:49 

Да де..., те повечето май са си концентрати.Аиде моля те провери каква марка е щом си доволна - ще съм ти много благодарен ;)

Профил  
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2009, 20:28 

Препаратът е Йодофор и доколкото разбрах, може да се използва и интраутерно/дано съм се изразила правилно/ при ендометрити.Лично аз не съм го използвала за тази цел - използвах Йодаутер. Но и той беше силен концентрат или така ми се стори, та го поразредих и пак дразнеше кравата-бая попристъпваше горката от крак на крак.
Какво е експертното мнение- добър ли е? Разбрах, че има Дезинфектант В, но не го виждам в тези аптеки, в които пазаруваме и не зная каква е цената му.

Профил  
МнениеПубликувано на: 27 Яну 2009, 14:53 

vesi7 написа:
Препаратът е Йодофор и доколкото разбрах, може да се използва и интраутерно/дано съм се изразила правилно/ при ендометрити.Лично аз не съм го използвала за тази цел - използвах Йодаутер. Но и той беше силен концентрат или така ми се стори, та го поразредих и пак дразнеше кравата-бая попристъпваше горката от крак на крак.
Какво е експертното мнение- добър ли е? Разбрах, че има Дезинфектант В, но не го виждам в тези аптеки, в които пазаруваме и не зная каква е цената му.

Йодофорът и Йодаутер - не са ли на една и съща основа??

Профил  
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2009, 08:01 

Да, на една основа са и с еднакво предназначение по всяка вероятност.

Профил  
МнениеПубликувано на: 21 Фев 2010, 15:19 

неви препоръчвам да ползвате йодофора за промивки получаватсе изгаряния на лигавицата.ползвайте готови препарати успех.

Профил  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа